Om oss

En modern kör med anor

Boo Kammarkör har sin hemvist i Boo Församling. Kören har funnits i olika former sedan tidiga 1900-talet, från starten som Boo Kyrkokör och från 1999 under namnet Kammarkören Boo Cantabile. 2015 bytte kören namn till Boo Kammarkör.

Idag är Boo Kammarkör en kör med höga ambitioner och stort engagemang hos de 20 koristerna. Musikaliskt rör sig kören mellan olika genrer med tyngdpunkt på den klassiska repertoaren. På repertoaren finns både a cappella-musik och större kör- och orkesterverk av både traditionella och moderna tonsättare.

Du kan höra Boo Kammarkör på konserter och gudstjänster i framförallt Boo Kyrka. Då och då lämnar kören Stockholm och ser sig om i Sverige eller världen. De senaste utlandsresorna har gått till Österrike, Frankrike och Vitryssland.

Vår dirigent

Boo Kammarkörs dirigent sedan 1999 är Helena Engardt. Hon är utbildad kyrkomusiker vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och arbetar sedan 1996 som organist i Boo Församling. Hon är även en erfaren körsångare och solist.

Helena är körens konstnärliga ledare och för en tät dialog med kören. Många av körmedlemmarna är engagerade i arbetsgrupper eller styrelse och vi arbetar gärna i projektform med konserter och resor.