Höstens program

Välkommen att lyssna till oss i höst!

Söndag 23 september
Upptaktsmässa

Söndag 4 november
Minneskonsert – O. Gjeilo: Sunrise Mass

Söndag 2 december
Gudstjänst på 1 Advent

Söndag 9 december
Julkonsert med Stjärnglans
Boo Kammarkör i unikt musikaliskt möte med Sveriges jazzelit
Ellen Andersson, sång
Jan Lundgren, piano
Mattias Svensson, bas

Söndag 6 januari 2019
Betlehems stjärna – Från klassiska julsånger till Händels Messias

Läs mer under Program

Dags för uruppförande

Att tillsammans sy ihop ett verk som ingen, inte ens kompositören, tidigare hört i sin helhet är spännande och mäktigt. Nu har vi övat hela ensemblen tillsammans och kan bara konstatera att det kommer att bli en riktigt härlig konsert med Martin Luther-tema den 21 maj.

Publiken kommer att få höra bland annat Bach och Händel, men kronan på verket är förstås uruppförandet av Olle Lindbergs Festmusik, som beställts av Boo Församling till 500-årsminnet av reformationen, med texter av Martin Luther.

Varmt välkomna till Boo Kyrka den 21 maj kl. 18! Fri entré.

Se eventet på Facebook

På tonsättartävling

Körtävlingar finns en uppsjö av, inte minst internationellt där många svenska körer rönt stora framgångar.

Tonsättar­tävlingar stöter vi däremot inte på lika ofta. Redan i höstas kom dock en förfrågan från Stockholms Stifts kyrko­sångs­­förbund som arrangerade just en sådan i samband med musikfesten Jubilate. Totalt 175 nya körstycken kom in till de fem tävlingskategorierna och 14 av dessa gick till final.

Den 4 februari infann vi oss så i en fullsatt Oscarskyrkan och framförde de två kompositionerna som gått till final i kategorin Blandad kör och orgel/piano. Eftersom båda styckena hade orgelkomp framförde vi dessa från orgelläktaren i den mäktiga kyrkan. Under konserten fick vi också tillfälle att höra flera bra körer och fin nyskriven musik.

Vann i vår kategori gjorde O Guds lamm av Niklas Lindström, en komposition med vackra klanger till en klassisk text. På andra plats kom Du såg mig först av Kjell Perder med text av Göran Sahlberg.