På tonsättartävling

Körtävlingar finns en uppsjö av, inte minst internationellt där många svenska körer rönt stora framgångar.

Tonsättar­tävlingar stöter vi däremot inte på lika ofta. Redan i höstas kom dock en förfrågan från Stockholms Stifts kyrko­sångs­­förbund som arrangerade just en sådan i samband med musikfesten Jubilate. Totalt 175 nya körstycken kom in till de fem tävlingskategorierna och 14 av dessa gick till final.

Den 4 februari infann vi oss så i en fullsatt Oscarskyrkan och framförde de två kompositionerna som gått till final i kategorin Blandad kör och orgel/piano. Eftersom båda styckena hade orgelkomp framförde vi dessa från orgelläktaren i den mäktiga kyrkan. Under konserten fick vi också tillfälle att höra flera bra körer och fin nyskriven musik.

Vann i vår kategori gjorde O Guds lamm av Niklas Lindström, en komposition med vackra klanger till en klassisk text. På andra plats kom Du såg mig först av Kjell Perder med text av Göran Sahlberg.